İşleminiz gerçekleştiriliyor. Lütfen bekleyiniz...

Protein Tozu Zararlı mı?

Protein tozları sadece vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler tarafından değil hemen hemen tüm sporcular tarafından ve hatta sporla ilgilenmeyen kişiler tarafından bile kullanılmaktadır.

Protein tozları sadece vücut geliştirme sporu ile ilgilenenler tarafından değil hemen hemen tüm sporcular tarafından ve hatta sporla ilgilenmeyen kişiler tarafından da kullanılmaktadır. Çoğu kişi protein tozlarını kas yapmak, spor performansını arttırmak, zayıflamak ya da günlük protein ihtiyacını tamamlamak için kullanır. Birçok kişi de protein tozunun zararlarını merak etmektedir. Bu yazıda protein tozu zararlı mı sorusunu ele alıyor, yüksek proteinli beslenme düzeninin etkilerinden bahsediyoruz.

Protein Tozu Zararları Nelerdir?

Protein tozu kullanımı sırasında karşılaşılan en önemli sorun laktoz hassasiyetidir. Laktoz, sütün içerisinde bulunan bir karbonhidrat çeşididir. Ülkemizde laktoza duyarlı olan birçok insan bulunmaktadır. Bu hassasiyete sahip olan insanlar süt ya da süt ürünleri tükettiklerinde genellikle mide bulantısı ve sindirim problemleri yaşarlar. Bu kişilerin whey proteini tüketirken sorun yaşamamaları adına izole whey proteinleri üretilmiştir. İzole whey proteinleri neredeyse %0 laktoz oranına sahip olmaları sayesinde herkes tarafından rahatça kullanılabilmektedir.

Protein tozları ile ilgili daha detaylı bilgiler için "Protein Tozu Nedir?" yazımızı inceleyebilir, Whey protein tozu zararlarını öğrenmek için "Whey Protein Tozu Zararlı mı?" yazımızı okuyabilirsiniz.

Fazla Protein Tüketiminin Böbreklere Etkisi

Protein tozlarının böbreklere zarar verdiği iddiası doğru değildir. Böbreklerinizle ilgili ciddi bir rahatsızlığınız yoksa fazla protein tüketiminin zarar vermesi pek mümkün değildir. Yapılan bir araştırmaya göre, günde kilo başına 2,8 gr protein tüketen kişilerin böbreklerinde herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Fazla proteinin sağlıklı insanlarda zararlı olmadığının bir diğer ispatı ise profesyonel sporculardır. Normal insanlardan çok daha fazla protein tüketen sporcularda, spor yapmayan kişilere göre böbreklerle herhangi bir problem gözlenmemiştir.

Fazla Protein Tüketiminin Kemiklere Etkisi

Az miktarda kalsiyum alındığında fazla proteinin kalsiyum dengesine negatif etkide bulunabilme ihtimali ortaya çıkabilir ancak yeterli miktarda kalsiyum ve D vitamini alındığı zaman, yüksek proteinin iddia edilenin aksine kemik sağlığına katkısı bulunmaktadır. Özetle, yeterli miktarda kalsiyum alındığı sürece proteinin zarardan çok faydası olmaktadır.

Protein tozunun saç dökülmesine neden olup olmayacağını öğrenmek için “Protein Tozu Saç Döker mi?” yazımızı okuyabilirsiniz.

Protein tozu çeşitlerini inceleyip, satın almak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 23.11.2021
Yayınlanma Tarihi : 25.08.2016
FIT TEST

İhtiyacın Olanı Biz Biliyoruz! Sen de Öğrenmek İstersen

HEMEN TESTE BAŞLA
disclaimer İnternet sitemizde satışa sunulan ürünler sporcu gıdası ve gıda takviyesi kategorilerinde ürünlerdir, kesinlikle beşeri tıbbi ürün veya ilaç değildir. Reçete ile satılmazlar, doktor onayı gerektirmezler. Şirketimiz ilaç satışı yapmamaktadır, bu yüzden satılan ürünlerin çeşitli hastalıkları önleyici ya da tedavi edici özellikleri yoktur. Ürünler sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenin yerine geçmez. Amacımız tüketiciye en doğru bilgiyi sunabilmek olup, yer verilen içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır, ürünlerin kullanımına yönelik hiçbir taahhüt veya tavsiye yerine geçmez. Sitemizde satılan ürünler ile ilişkili olarak kullanılan tüm logo, marka ve patentli haklar ilgili hak sahiplerine aittir. Yanlış anlaşılan veya yanıltıcı bulunan ibareler bulunması durumunda lütfen sitemizden bildirimde bulununuz. Tüm ürünlerimiz %100 orjinal olup, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı onaylıdır.
ETBIS Logo
Mobil görünüm için tıklayın.
Top