2 ürün listeleniyor.
|
Protein, makro bir besin olarak kas gelişimi için önemli bir kaynak olmasının yanı sıra her besinde farklı formlarda bulunur. Orta - ileri seviyede spor yapanlar başta olmak üzere tüm sporcular, hem vücutlarının ihtiyaçlarını karşılamak hem de diyetlerine ya da besin toleranslarına uygun proteini alabilmek için ideal formları tercih eder. Kompleks protein tozu ürünlerinin temel amacı; işte bu kazein, whey, soya ve benzeri şeklinde değişen protein kaynaklarını tek serviste ve aynı anda vücuda sağlamak isteyen sporculara protein gereksinimlerini sağlamaktır.
Kompleks protein tozu çeşitleri; iki ve daha fazla protein kaynağını içeren protein tozu ürünlerindendir. İçerdikleri protein türlerine göre farklı emilim sürelerine sahip olabilen kompleks çeşitleri; genellikle yavaş ve hızlı emilim imkanı sunan protein kaynaklarını da bir arada sunar. Ayrıca glutamin, BCAA ve benzeri amino asitlerle ya da vitamin ve minerallerle desteklenen kompleks protein formülleri de mevcuttur.
Supplementler.com online mağazasında en güvenilir yerli ve yabancı markaların kompleks protein tozu çeşitleri yer alıyor. Kaliteli içerikleri ve köklü geçmişleri ile uzun yıllardır sporcuların favorisi haline gelmiş kompleks protein markalarının yanı sıra, hammadde kalitesi ve içeriğindeki bileşen yüzdeleri ile etkili protein tozu çeşitleri üreten yerli markalar da geniş ürün yelpazesinde yer alıyor.
Weider, Scitec, Ronnie Coleman, QNT gibi global markaların uzun yıllardır ürettiği sporcu gıdası ürün yelpazesinde yer alan kompleks protein tozu ürünleri, yüksek kalite hammaddelerden sağlanan protein kaynaklarıyla antrenmanlardan daha iyi bir verim alınmasını sağlar. Sporcu gıdalarına talebin artmasıyla üretici markalar da artmaya başladı. Grenade, SIS, Muscletech, BSN ve benzeri markalar da global üreticilere alternatif ve kaliteli kompleks protein tozu çeşitleri üretmeye başladı.
Yerli üretimde ise kompleks protein tozu üreticisi markaların arasında Hardline ve Big Joy gibi bu alanda oldukça güçlü ve güvenilir marka alternatifleri yer alır. Sporcu besinleri alanında lider üreticilerin protein tozu çeşitlerine yer veren Supplementler.com fiziksel ve online mağazalarında sen de kendin için en iyi kompleks protein tozu çeşidini keşfedebilirsin.
Kompleks protein tozu seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanılan kaynağın kalitesi ve servis başına sunduğu içeriğin sporcunun ihtiyacını karşılamasıdır. Sertifikalı hammadde kaynaklarından üretilmiş protein tozu çeşitleri, antrenman verimini doğrudan etkiler. Hammaddeye ek olarak, karbonhidrat ve yağ oranları, içerdiği ilave vitamin ve mineral oranları ve elbette proteinden gelen BCAA profili de, dikkat edilmesi gereken etmenler arasında büyük rol oynar. Sporcunun antrenman türüne ve yoğunluğuna uygun protein tozu çeşidini seçmesi gerekir.
Seçimi etkileyecek en önemli faktörlerden biri ise servis sayısı ve servis başına düşen oranlardır. İçerdiği besin değerlerinin servis başına oranları sporcunun günlük alması gereken protein ve BCAA’yı karşılamalıdır.
Servis başına vücuda daha fazla protein kaynağı kazandıran ve böylece besin ihtiyacını gün boyunca karşılamayı başaran kompleks protein tozu ürünleri, doğal olarak yüksek fiyatlara sahiptir. Markaları, patentli ham maddeleri, servis sayıları, gramajları ve benzeri kriterlere göre fiyat skalası genişleyen bu ürünleri; sporcuların kendi ihtiyaçlarına göre seçmesi önemlidir.
3200 gram gibi uzun ömürlü kullanım sunan ürünlerin yanı sıra 480 gramlık paketlerde de sunulan kompleks protein tozu ürünlerini sen de protein tozunun güvenilir adresi Supplementler.com’da keşfedebilirsin. Hardline, Weider, Big Joy, Scitec, Muscletech gibi yerli ve yabancı markalara ev sahipliği yapan Supplementler.com’un online kataloğunda, kaliteli içerikleriyle öne çıkan en iyi kompleks protein tozu ürünlerine ulaşabilirsin. Gereksinimlerine uygun ürünleri %100 orijinal ürün garantisi ve ücretsiz kargo imkânı ile satın alabilirsin.
*26.01.2017 tarihli ve 29960 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Beslenme ve Sağlık Beyanları Yönetmeliği
Kompleks protein tozu; ikiden fazla protein türü içeren, farklı emilim ve sindirim sürelerine sahip olan protein tozu ürünlerinden biridir. Daha detaylı bilgi için tıklayın: Kompleks Protein Tozu Nedir?
Protein tozu çeşitlerinden biri olan kompleks protein tozu, protein açısından çeşitliliği ile daha fazla işleve sahiptir. İçeriğinde yer alan protein çeşitlerinin yanı sıra kompleks proteinlerde bulunan dallı zincirli amino asitler (BCAA) ve glutamin gibi yan ürünler de farklı sindirim ve emilim özelliklerine sahiptir. Bilgi bankası içeriğinde yer alan “Kompleks Protein Üstünlüğü” başlıklı bölümden detaylı araştırma bilgilerine ulaşabilirsin.
Kompleks protein tozu ürünleri, farklı sürelerde emilim gösteren protein kaynaklarına sahiptir. Bu nedenle en ideal kazanım için sabah saatlerinde alınması ve böylece sindirim sürecinin gün boyunca sağlanması tavsiye edilir.
Protein tozu kullanımında olduğu gibi kompleks protein tozu kullanımı için de belli bir yaş sınırlamasına işaret eden bir araştırma sonucu bulunmuyor. Ancak yine protein tozu kullanımında olduğu gibi, çocukluktan yetişkinliğe geçiş yaşındaki genç sporcular, antrenman türüne ve yoğunluklarına göre kompleks protein tozu tüketebilirler. Protein tozu çeşitlerinin kullanımına dair daha detaylı bilgi sahibi olmak için “Protein Tozu Kullanımına Ne Zaman Başlamalıyım?” başlıklı bilgi bankası içeriğine göz atabilirsin.
Kompleks protein tozu çeşitleri her markada farklı servis sayısı ve gramaja sahiptir. BSN Syntha-6 Limited Edition ürünü gibi tek kullanımlık çeşitlerin yanı sıra, 106 servise sahip Weider Hardcore Whey veya 133 servislik Hardline Whey 3 Matrix gibi büyük gramajlı paketlerde satılıyor. Hijyenik kullanım ve kolay taşıma imkanı sunan küçük poşetlerde ya da büyük boyutta kutularda satılan kompleks protein tozu boyutlarını incelemek için tıklayabilirsin.
Kompleks protein tozu üretimi de protein tozu üretimi gibidir. Pek çok aşamadan geç protein kaynakları, önce ultrafiltrasyon teknolojileri ile bakterilerden arındırılır, ardından da bakteri kültürleri eklenerek ürünün pıhtılaşması sağlanır. Zararlı proteinlerin ayrılması için pastörize edilen ürün, birtakım filtrasyonlardan geçirilerek kristalleştirilir. Son olarak sıvı haldeki ürün toz hale getirilerek ambalajlanır.
Kompleks protein ve kreatin arasındaki temel fark, kullanım amaçlarıdır. Kompleks protein, farklı protein kaynaklarının karışımından oluşur ve genelde geniş bir amino asit profili sunar. Kreatin ise genelde sporcular tarafından kısa süreli yüksek yoğunluklu egzersizler için kullanılır.
İzole protein ve kompleks proteinler arasındaki farklar besin içerikleri ile ilgilidir. İzole protein, laktoz ve yağ gibi diğer bileşenlerden arındırılmış bir formdur. Genellikle yoğun antrenmanlardan sonra tercih edilen bir seçenektir. Kompleks protein ise farklı protein türlerini bir araya getirir. Bu protein türü genelde sporcular tarafından gün içinde veya gece yatmadan önce kullanılır.
Kompleks protein ve whey proteini, sporcular tarafından ihtiyaçlara göre farklı zamanlarda tercih edilir. Whey proteini, hızlı emilim imkanı sunabilmesi nedeniyle, genellikle antrenman sonrasında kullanılır. Kompleks protein, farklı kaynaklardan elde edilen proteinleri bir araya getirir. İçeriklerin emilim sürelerindeki farklılıklar nedeniyşe daha uzun süre protein desteği sunabilir.Bu nedenle, sporcular tarafından gün boyunca veya gece yatmadan önce tercih edilebilir.
Kaynaklar: