1 ürün listeleniyor.
|
Vücudun çalışma sürecinde birçok amino asitin rol aldığı bilinmektedir. Bu amino asitlerin dokuzu ise esansiyel amino asitler olarak adlandırılır. Esansiyel (temel) amino asitler vücut tarafından üretilemez. Sonuç olarak, yiyecekler ya da takviye yoluyla alınabilir. Dokuz temel amino asit ise şunları içerir: Histidin, izolösin, lösin, lisin, metionin, fenilalanin, treonin, triptofan ve valin. Vücudun 11 amino asidin geri kalanını kendi ürettiği bilinmektedir. Bunlar ise esansiyel olmayan amino asitler olarak adlandırılır. Esansiyel olmayan amino asitler; alanin, arjinin, asparagin, aspartik asit, sistein, glutamik asit, glutamin, glisin, prolin, serin ve tirozindir.
Kompleks amino asit ürünleri; çilek, kola, vanilya ve karışık meyve gibi çeşitli aromalara ve formlara sahip seçenekleriyle, farklı tüketim alışkanlıklarına cevap verecek alternatiflerden oluşur. Beta-alanin, B12 vitamini ve magnezyum gibi çeşitli vitamin, mineral ve farklı etken maddeleri içeren kompleks amino asit ürünleri yer almaktadır.
Kompleks amino asit ürünlerinin fiyatları; ürünü üreten markadan, ürünün içeriğindeki etken maddelere, ürünün gramajından formuna kadar pek çok etmen nedeniyle değişkenlik gösterebilir. Supplementler.com üzerinden, farklı çeşit, form ve aromalara sahip olabilen kompleks amino asit ürünlerine ulaşabilirsiniz. İncelediğiniz kompleks amino asit takviyelerini orijinal ürün garantisi, size özel olarak hazırlanmış indirimler, farklı ödeme imkanları ve aynı gün kargo hizmeti ile supplemenler.com üzerinden satın alabilirsiniz.
Kompleks amino asit ürünlerinin üretiminde sayısı azımsanmayacak oranda marka öne çıkar. Weider, Scitec ve Big Joy gibi pek çok markanın; farklı formlarda yer alan kompleks amino asit takviyelerini, size özel fırsatlardan yararlanarak daha ulaşılabilir fiyatlarda temin edebilir ve pek çok takviye çeşidini keşfetme imkanı bulabilirsiniz.
Kompleks amino asit ürünleri söz konusu olduğunda, birçok form seçeneği karşımıza çıkar. Kompleks amino asit ürünleri genelde ampul, kapsül, tablet ve toz formda yer alır. Her formun kendi içinde farklı kullanım avantajları olabilir.
Ampul formdaki kompleks amino asit ürünleri, sıvı haldedir ve genelde tek kullanımlıktır. Böylece tüketicilerin yanlarında kolayca taşımalarına imkan tanır. Tablet ve kapsül formda yer alan takviye ürünleri tüketmekte güçlük yaşayan insanlar tarafından da tercih edildikleri bilinmektedir.
Tablet formdaki kompleks amino asit ürünleri, katı, sert ve pürüzsüz yüzeye sahiptir. Su ile tüketilir ve pratik kullanım imkanı sunar.
Kapsül formdaki kompleks amino asit ürünleri, koruyucu amacı güden bir dış kabuk içerisinde yer alır. Bahsedilen bu dış kabuk ise vücut sisteminde emilir ve metabolize edilir. Tablet formda olduğu gibi genelde pratik şekilde besin takviyesi almak isteyen kişiler tarafından tercih edilir.
Herhangi bir gıda takviyesi satın alırken doktorunuzun önerileri ve takviye ürünün üzerinde yer alan açıklamaları dikkate alarak karar vermeniz tavsiye edilir. Kompleks amino asit ürünleri satın alırken, ürünün orijinal olup olmadığına da muhakkak bakılmalıdır. Ürünün üzerinde yer alan onay ve izin numaraları, ayrıca üretici firmanın ürüne dair barkod numaraları da dikkat edilmesi gereken konular arasındadır. Almış olduğunuz ürüne ait ambalajın tahrip edilmemiş ve bozulmamış olarak size ulaşması da önem taşır.
Kompleks amino asit ürünlerini kullananlar, deneyimlerini Supplementler.com’un yorumlar bölümünde paylaşmaktadır. Kompleks amino asit ürünlerini satın alan ve kullanan kişilerin yorumlarını okumak için bu bölümü inceleyebilirsiniz.
Amino asitler; karbon, hidrojen ve oksijenden oluşan organik bileşikler olarak bilinmektedir. Proteinlerin yapı taşı olarak da anılmaktadırlar. Esansiyel ve esansiyel olmayan amino asitler olarak iki farklı grupta yer alırlar.
Kompleks amino asit takviyeleri; birçok amino asit çeşidini içerisinde barındıran supplementlerdir.
Dokuz temel amino asidin tümünü içeren gıdalar, tam proteinler olarak anılmaktadır. Bu gıdalar arasında sığır eti, kümes hayvanları, balık, yumurta, süt, soya ve kinoa gibi yiyecekler bulunur. Tüm esansiyel amino asitleri içermeyip bazılarını içeren gıdalar ise eksik proteinler olarak adlandırılır. Bu yiyecekler arasında fındık, tohum, fasulye ve bazı tahıllar yer alır.
Konu hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için Kompleks Amino Asit Nedir? başlıklı yazıyı inceleyebilirsiniz.
Kompleks amino asit takviyelerin genelde sporcular ve fitness hayatını benimseyenler tarafından tercih edildiği bilinmektedir. Ancak takviye ürünlerin insanlar üzerindeki etkileri; yaş ve cinsiyet gibi pek çok etmen nedeniyle değişiklik gösterebilir. Kompleks amino asit kullanım sıklığı mevcut yaşantınız, beslenme şekliniz ya da sağlık durumunuz gibi faktörler nedeniyle farklılık gösterebilir. Herhangi bir gıda takviyesi kullanmadan önce doktora danışılması önerilir.
Kompleks amino asit takviyelerinin kullanım şekli, takviye ürünün içeriğine ve formuna göre değişkenlik gösterebilir. Örneğin toz formdaki takviyeler sıvı ile karıştırılarak kullanılabilir, tablet ve kapsül formdaki takviyeler ise su ile yutularak tüketilir. Takviye ürünün üzerinde yer alan kullanım talimatları, nasıl ve ne sıklıkta kullanılacağı konusunda bilgi içermektedir.
Kompleks amino asit takviyelerini direkt güneş ışığı alan yerlerden uzak tutmanız ve kullandıktan sonra ürünün kapağını sıkıca kapatmanız önerilir. Takviye ürünün üzerinde yer alan saklama koşullarını da size bu konuda yardımcı olacaktır.
Kompleks amino asit takviyeleri; ürün içeriklerinin yer aldığı tablo, günde kaç defa ve ne kadar alınacağına dair kullanım önerisi gibi birçok bilgiye ulaşabileceğiniz, online mağazalar aracılığıyla satın alınabilir. Ayrıca deneyimli satış temsilcilerinin sahip oldukları bilgileri paylaştığı fiziksel mağazalar aracılığıyla da ürünlerin içeriklerine ve kullanım koşullarına dair bilgi edinmek mümkündür. Supplementler.com üzerinden ya da Supplementler mağazalarından dilediğiniz kompleks amino asit takviyesini satın alabilirsiniz.
Kaynaklar
2. Acquired Amino Acid Deficiencies: A Focus on Arginine and Glutamine, 2017
3. Biochemistry, Essential Amino Acids, 2021